
BAKVERK
Müslirundstykker
Saftige og smakfulle rundstykker med gresskarkjerner og tørket frukt. Smaker godt til syltetøy eller en god ost.
Ingredienser
- 3,5 dl vann
- 300 g hvetemel
- 100 g havregryn
- 100 g sammalt hvete, grov
- 500 g gresskarkjerner + ekstra til strø før før steking
- 10 g havsalt
- 25 g gjær
- 50 g hakkede svisker
- 50 g hakkede aprikoser
Fremgangsmåte
(12 stk)Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere. Kjør deigen i ca. 4 min på sakte fart. Øk deretter hastigheten og kjør deigen i ca. 7 min. Nå tilsettes resten av vannet, litt etter litt. Deigen skal være smidig og ha en blank overflate. La deigen hvile i ca. 1 time.
Del deigen i tre like emner og form til runde boller. Del hver bolle i fire like deler. Pensle med vann og dypp rundstykkene i gresskarkjerner. Sett dem på en stekeplate og hev til dobbel størrelse. Stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar