mandag 18. juli 2011

Lammegryte

SUPPE

Lammegryte

Når du vil ha noe annet enn fårikål kan du lage denne deilige gryteretten med lammekjøtt.

Ingredienser

  • 800 g lammekjøtt (gjerne fårikålkjøtt med bein)
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 stk løk
  • 4 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 0,5 stk sellerirot
  • 0,25 stk kålhode

Fremgangsmåte

Ha lammekjøttet i en gryte. Hakk løken og ha i gryta sammen med laurbærbladene. Dekk med vann og kok til det er mørt 1-2 timer - eller lenger om du har tid (eller synes det er praktisk).

Om du ønsker en klar væske kan du skumme av, det vil si fjerne det skumaktige laget som legger seg på toppen når kjøttet begynner å koke (det har lite eller ingenting å si for smaken).

Mens kjøttet koker skreller du og hakker opp grønnsakene. Når kjøttet er mørt kan du ha i grønnsakene. La dem koke seg møre og servér.
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar