mandag 18. juli 2011

Kremet pastasalat

PASTA

Kremet pastasalat

Ingredienser

  • 400 g salami
  • 400 g pastaskruer (eller penne)
  • 200 g hvitost
  • 1 bokser hermetiske maiskorn (liten boks)
  • 0,5 stang stangselleri
  • 1 dl valnøttkjerner
  • 1 beger crème fraîche
  • 1 pk majones
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ts basilikum tørket
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper, kvernet

Fremgangsmåte

Kok pastaen "al dente" i rikelig med lettsaltet vann. Del salami og ost i biter. Skjær purren i ringer. Bland majonesen ut i crème fraîche, hvitløk, sitronsaft, sukker og krydder.

Bland sammen pasta, grønnsaker, valnøtter og dressing, og la pastasalaten trekke minst en time før servering.

Server sammen med brød.

Tips: Al dente: Pastaen kokes til den er "mør" gjennom, men fremdeles har litt tyggemotstand (i midten).


Foto: Morten Brun

Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar