mandag 18. juli 2011

Pannekaker av kikertemel

FORRETT/SMÅRETT

Pannekaker av kikertemel

Disse indiske pannekakene serveres med chutney og krydderchae om vinteren og lassi kefirdrikk om sommeren. Dette er en sunn og meget mettende frokost også for dem som har glutenintoleranse.

Ingredienser

  • 200 g kikertmel (besan)
  • 1 ts salt
  • 1 ts timianfrø (ajwain)
  • 1 ts chilipulver, hvis ønskelig
  • 1 dl kefir
  • 3 dl vann
  • 1 stk grønn chili
  • 100 g løk
  • 150 g tomat
  • 3 ss finsnittet frisk koriander
  • litt olje til steking

Fremgangsmåte

(ca. 10 stk)

1. Sikt besan i en bolle. Lag små terninger av løk og tomater. Del opp chili i tynne skiver.

2. Bland besan, kefir og vann med krydder til en pannekakerøre. Røren bør være fri for klumper. La røren svelle i et kvarter.

3. Varm en stekepanne og pensle lett med olje. Ha i røre og lag en pannekake. Ha på småhakket løk, tomater, chili og litt finsnittet koriander. Snu pannekaken og stek kort på den andre siden.


Tips: Har du barn som ikke liker løk og tomater, kan dette sløyfes. Rull pannekaken med litt ketchup i.





Foto: Tom Sinding-Larsen
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar