mandag 18. juli 2011

Nanbrød

TILBEHØR

Nanbrød

Her er den lettvinte oppskriften på nanbrød.

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 4 ss olje
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte



Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Pisk egget. Ha i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. Ha eventuelt i litt mer mel.

Hev deigen til dobbel størrelse.

Varm opp ovnen til maks temperatur og sett på grillelementet. La stekebrettet også bli skikkelig varmt.

Del deigen i åtte like store deler. Kjevle bitene runde eller pærefomede, omtrent en halv centimeter tykke (noen liker dem tykkere - du finner ut hvordan du vil ha dem).

Stek etter eller to av gangen. Legg de kjevlede leivene på det varme stekebrettet. Sett det inn i ovnen på øverste rille. Følg med hele tiden. Dersom de blåser seg opp så mye at brødene kommer i kontakt med grillelementet må du sette det på midterste rille.

Det varierer litt hvor lang tid de skal steke alt fra 3 til 8 minutter. Følg med! Ta brødene ut før de svir seg.






Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar