mandag 18. juli 2011

Krokanis

DESSERT

Krokanis

Dette er måten å lage deilig, hjemmelaget krokanis på.

Ingredienser

  • 1 stk vaniljestang
  • 3 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte

  • KROKAN/KARAMELL
  • 2 dl sukker
  • 1 ss smør
  • 2 dl mandler eller hasselnøtter (eller en blanding)

Fremgangsmåte

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha det i en kjele med
melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av i
noen minutter.
Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte og vaniljemelken og
bland godt.

Smelt smør og sukkeret til det begynner å få farge. Ha i mandler (og/eller nøtter). La det få karamellfarge. Hell det ut på bakepapir og la det stivne. Hakk det godt opp når det har stivnet.

Bland de karamelliserte mandlene/nøttene med i is-røren.

Sett i fryseren. Rør om med jevne mellomrom for å unngå
iskrystaller (eller bruk ismaskin).
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar