Ingredienser
- 1 stk vaniljestang
- 3 stk eggeplomme
- 150 g sukker
- 2 dl melk
- 2 dl kremfløte
- KROKAN/KARAMELL
- 2 dl sukker
- 1 ss smør
- 2 dl mandler eller hasselnøtter (eller en blanding)
Fremgangsmåte
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha det i en kjele med
melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av i
noen minutter.
Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte og vaniljemelken og
bland godt.
Smelt smør og sukkeret til det begynner å få farge. Ha i mandler (og/eller nøtter). La det få karamellfarge. Hell det ut på bakepapir og la det stivne. Hakk det godt opp når det har stivnet.
Bland de karamelliserte mandlene/nøttene med i is-røren.
Sett i fryseren. Rør om med jevne mellomrom for å unngå
iskrystaller (eller bruk ismaskin).
melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av i
noen minutter.
Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte og vaniljemelken og
bland godt.
Smelt smør og sukkeret til det begynner å få farge. Ha i mandler (og/eller nøtter). La det få karamellfarge. Hell det ut på bakepapir og la det stivne. Hakk det godt opp når det har stivnet.
Bland de karamelliserte mandlene/nøttene med i is-røren.
Sett i fryseren. Rør om med jevne mellomrom for å unngå
iskrystaller (eller bruk ismaskin).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar