
FORRETT/SMÅRETT
Fritters av kamskjell
Kombinasjonen av kamskjellene og den eksotiske dyppesausen er både frisk og overraskende.
Ingredienser
- 250 g kamskjell
- 6 stk egg
- 25 g parmesan, revet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 125 g hvetemel
- 2 ss hakket frisk oregano
- olje til frityrsteking
- LIME- OG INGEFÆRSAUS
- 100 g majones
- 1 ts finhakket syltet ingefær
- 1 stk lime, saft og finrevet skall av
- salt og pepper
Fremgangsmåte
(gir ca. 40 fritters)
Rens kamskjellene og del dem i to. Pisk eggene og bland i hvitløk, parmesan, hvetemel og urter. Rør forsiktig inn kamskjellene.
Varm opp oljen til 180 grader. Du kan teste om oljen er varm nok ved å ha en tresleiv ned i. Hvis oljen freser rundt den, er det riktig temperatur.
Stek i flere omganger. Stek i 4 til 5 minutter til de er gylne og la de renne av på tørkepapir. Strø over med litt salt.
Rør sammen alle ingrediensene til lime- og ingefærsausen, og smak til med salt og pepper.
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Rens kamskjellene og del dem i to. Pisk eggene og bland i hvitløk, parmesan, hvetemel og urter. Rør forsiktig inn kamskjellene.
Varm opp oljen til 180 grader. Du kan teste om oljen er varm nok ved å ha en tresleiv ned i. Hvis oljen freser rundt den, er det riktig temperatur.
Stek i flere omganger. Stek i 4 til 5 minutter til de er gylne og la de renne av på tørkepapir. Strø over med litt salt.
Rør sammen alle ingrediensene til lime- og ingefærsausen, og smak til med salt og pepper.
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar