mandag 18. juli 2011

Fritters av kamskjell

FORRETT/SMÅRETT

Fritters av kamskjell

Kombinasjonen av kamskjellene og den eksotiske dyppesausen er både frisk og overraskende.


Ingredienser

  • 250 g kamskjell
  • 6 stk egg
  • 25 g parmesan, revet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 125 g hvetemel
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • olje til frityrsteking

  • LIME- OG INGEFÆRSAUS
  • 100 g majones
  • 1 ts finhakket syltet ingefær
  • 1 stk lime, saft og finrevet skall av
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

(gir ca. 40 fritters)

Rens kamskjellene og del dem i to. Pisk eggene og bland i hvitløk, parmesan, hvetemel og urter. Rør forsiktig inn kamskjellene.

Varm opp oljen til 180 grader. Du kan teste om oljen er varm nok ved å ha en tresleiv ned i. Hvis oljen freser rundt den, er det riktig temperatur.

Stek i flere omganger. Stek i 4 til 5 minutter til de er gylne og la de renne av på tørkepapir. Strø over med litt salt.

Rør sammen alle ingrediensene til lime- og ingefærsausen, og smak til med salt og pepper.




Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar