Ingredienser
- 1 kg lammekjøtt (gjerne fårikålkjøtt)
- vann
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 3 dl kremfløte
- 6 stk potet
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk løk
- 1 stk persillerot
- 1 stilk selleristang
- 1 stk purre (bare det hvite)
- 1 bit sitron
Fremgangsmåte
Ha kjøttet i en kjele. Dekk med vann og la det koke seg mørt, ca 45-60 minutter - eller lenger om du har tid.
Rens og kutt grønnsakene i biter.
I en annen kjele, smelt smøret og ha i melet. La det putre ett minutt og ha i fløten. Rør godt rundt med en visp.
Ha i litt og litt kraften fra kjelen med kjøttet. La det koke opp mellom hver gang. Rør godt etter hver gang du ha i mer væske.
Når du synes sausen har passe konsistens (litt tynnere enn vanlig, hvit saus) har du kjøttet og grønnsakene tilbake i kjelen. Kok til grønnsakene er møre, ca 15-20 minutter.
Smak til med litt sitronsaft. Servér gjerne med dill eller persille.
Rens og kutt grønnsakene i biter.
I en annen kjele, smelt smøret og ha i melet. La det putre ett minutt og ha i fløten. Rør godt rundt med en visp.
Ha i litt og litt kraften fra kjelen med kjøttet. La det koke opp mellom hver gang. Rør godt etter hver gang du ha i mer væske.
Når du synes sausen har passe konsistens (litt tynnere enn vanlig, hvit saus) har du kjøttet og grønnsakene tilbake i kjelen. Kok til grønnsakene er møre, ca 15-20 minutter.
Smak til med litt sitronsaft. Servér gjerne med dill eller persille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar