mandag 18. juli 2011

Lammefrikasse

HOVEDRETT

Lammefrikasse

Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.

Ingredienser

  • 1 kg lammekjøtt (gjerne fårikålkjøtt)
  • vann
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl kremfløte
  • 6 stk potet
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 1 stk persillerot
  • 1 stilk selleristang
  • 1 stk purre (bare det hvite)
  • 1 bit sitron

Fremgangsmåte

Ha kjøttet i en kjele. Dekk med vann og la det koke seg mørt, ca 45-60 minutter - eller lenger om du har tid.

Rens og kutt grønnsakene i biter.


I en annen kjele, smelt smøret og ha i melet. La det putre ett minutt og ha i fløten. Rør godt rundt med en visp.

Ha i litt og litt kraften fra kjelen med kjøttet. La det koke opp mellom hver gang. Rør godt etter hver gang du ha i mer væske.

Når du synes sausen har passe konsistens (litt tynnere enn vanlig, hvit saus) har du kjøttet og grønnsakene tilbake i kjelen. Kok til grønnsakene er møre, ca 15-20 minutter.

Smak til med litt sitronsaft. Servér gjerne med dill eller persille.
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar