mandag 18. juli 2011

Kokosboller

KONFEKT

Kokosboller

Ingredienser

  • 4 stk eggehvite
  • 300 g sukker
  • 6 stk gelatinplater
  • SJOKOLADEGLASUR:
  • 150 g kokesjokolade
  • 25 g delfiafett (kokosfett)
  • 2 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og fast.

Bløtlegg gelatinen i litt kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl kokende varmt vann. Hell gelatinen i marengsmassen under pisking. Og nå må du jobbe fort! Fyll massen i sprøytepose og sprøyt ut passe store topper eller fyll massen i muffinsformer. Det går også an å bruke Mariekjeks som bunn, og sprøyte massen i topper oppå. Har du ikke sprøytepose går det an å bruke to skjeer. Sett kaldt til kokosbollene stivner.

Smelt kokesjokolade og delfiafett over vannbad og rør det glatt. Avkjøl til det såvidt begynner å stivne. Bre/hell sjokoladen over kokosbollene og dryss jevnt med kokos over.



Foto: Synøve Dreyer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar