
KONFEKT
Kokosboller
Ingredienser
- 4 stk eggehvite
- 300 g sukker
- 6 stk gelatinplater
- SJOKOLADEGLASUR:
- 150 g kokesjokolade
- 25 g delfiafett (kokosfett)
- 2 dl kokosmasse
Fremgangsmåte
Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og fast.
Bløtlegg gelatinen i litt kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl kokende varmt vann. Hell gelatinen i marengsmassen under pisking. Og nå må du jobbe fort! Fyll massen i sprøytepose og sprøyt ut passe store topper eller fyll massen i muffinsformer. Det går også an å bruke Mariekjeks som bunn, og sprøyte massen i topper oppå. Har du ikke sprøytepose går det an å bruke to skjeer. Sett kaldt til kokosbollene stivner.
Smelt kokesjokolade og delfiafett over vannbad og rør det glatt. Avkjøl til det såvidt begynner å stivne. Bre/hell sjokoladen over kokosbollene og dryss jevnt med kokos over.
Foto: Synøve Dreyer
Bløtlegg gelatinen i litt kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl kokende varmt vann. Hell gelatinen i marengsmassen under pisking. Og nå må du jobbe fort! Fyll massen i sprøytepose og sprøyt ut passe store topper eller fyll massen i muffinsformer. Det går også an å bruke Mariekjeks som bunn, og sprøyte massen i topper oppå. Har du ikke sprøytepose går det an å bruke to skjeer. Sett kaldt til kokosbollene stivner.
Smelt kokesjokolade og delfiafett over vannbad og rør det glatt. Avkjøl til det såvidt begynner å stivne. Bre/hell sjokoladen over kokosbollene og dryss jevnt med kokos over.
Foto: Synøve Dreyer
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar