
BAKVERK
Godmorgenboller
Dette er brødet for deg som liker å skjemme bort både deg selv og omgivelsene. Forbered rundstykkene på kvelden, la dem heve i kjøleskapet over natten og stek dem til frokost.
Ingredienser
- 25 g gjær
- 2 dl kald melk
- 1 dl cottage cheese, lett
- 2 ss rapsolje
- 1,5 ts salt
- 6 dl siktet speltmel (øk evt med ca 1 dl til passe deig)
- 1 stk egg, sammenvispet
- 0,5 dl sesam- eller valmuefrø
Fremgangsmåte
(Gir 8 stykker)
Rør ut gjær i melken. Tilsett cottage cheese, olje, salt og det meste av melet. Arbeid alt sammen til en smidig deig.
Del deigen i åtte deler og forme dem til runde boller. Legg dem på et bakepapir på en bakeplate. Legg over et kjøkkenhåndkle. La heve i kjøleskapet i 8-10 timer.
Sett ovnen på 225 °C. Pensle brødet med vispet egg og strø over sesamfrø.
Stek rundstykkene i midten av ovnen i ca 20 minutter.
Foto: Linnea Press
Rør ut gjær i melken. Tilsett cottage cheese, olje, salt og det meste av melet. Arbeid alt sammen til en smidig deig.
Del deigen i åtte deler og forme dem til runde boller. Legg dem på et bakepapir på en bakeplate. Legg over et kjøkkenhåndkle. La heve i kjøleskapet i 8-10 timer.
Sett ovnen på 225 °C. Pensle brødet med vispet egg og strø over sesamfrø.
Stek rundstykkene i midten av ovnen i ca 20 minutter.
Foto: Linnea Press
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar