mandag 18. juli 2011

Godmorgenboller

BAKVERK

Godmorgenboller

Dette er brødet for deg som liker å skjemme bort både deg selv og omgivelsene. Forbered rundstykkene på kvelden, la dem heve i kjøleskapet over natten og stek dem til frokost.

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 2 dl kald melk
  • 1 dl cottage cheese, lett
  • 2 ss rapsolje
  • 1,5 ts salt
  • 6 dl siktet speltmel (øk evt med ca 1 dl til passe deig)
  • 1 stk egg, sammenvispet
  • 0,5 dl sesam- eller valmuefrø

Fremgangsmåte

(Gir 8 stykker)

Rør ut gjær i melken. Tilsett cottage cheese, olje, salt og det meste av melet. Arbeid alt sammen til en smidig deig.

Del deigen i åtte deler og forme dem til runde boller. Legg dem på et bakepapir på en bakeplate. Legg over et kjøkkenhåndkle. La heve i kjøleskapet i 8-10 timer.

Sett ovnen på 225 °C. Pensle brødet med vispet egg og strø over sesamfrø.

Stek rundstykkene i midten av ovnen i ca 20 minutter.



Foto: Linnea Press
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar